maandag 20 maart 2017

Spek broodreepjes

Dit is een recept wat je kunt gebruiken als je kapjes brood bewaart in de vriezer, net als ik. Maar het kan natuurlijk ook met gewone boterhammen. Voordeel van kapjes is dat het wat steviger is om mee te werken. Dit is trouwens een flinke hoeveelheid, dat is niet erg, maar denk eraan...deze broodreepjes zijn niet goed te bewaren want ze worden zacht door de ontbijtspek. Dus maak de hoeveelheid die je meteen wilt gebruiken.

Nodig:
200 gram kapjes brood (tarwe, wit, mais, waldkorn... alles kan!)
6 eetlepels olijfolie
2 tenen knoflook
Paprikapoeder, peper en zeezout
100 gram ontbijtspek
4 eetlepels Parmezaanse geraspte kaas

Warm de oven voor op 200 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier. Snij de kapjes in reepjes. In een kommetje doe je de olijfolie met paprikapoeder, peper en zeezout. Pers de knoflook hierboven. Roer door en verdeel dit in een mengkom over de broodreepjes. Wikkel om elk reepje een reepje ontbijtspek. Het werkt het makkelijkst als je de langwerpige ontbijtspek koopt in plaats van de ronde. Leg de omwikkelde reepjes op de bakplaat. Strooi een beetje Parmezaanse kaas over de reepjes. 10 minuten in de oven en smikkelen maar.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen