zondag 19 maart 2017

Chocolademousse met avocado


Dit is weer wat bijzonders... Chocolademousse maar dan zonder slagroom! Nou ja, in ieder geval niet door de mousse heen. Ik deed er wel een toefje bovenop. Ook zit er weinig suiker in deze mousse, dus een beetje gezonder dan de traditionele.

Nodig voor 3 stuks:
1 banaan (rijp)
1 avocado
2 eetlepels cacao poeder
2 eetlepels honing
10 gram poedersuiker
1 eiwit
70 gram smeltchocolade (melk)
Toefjes slagroom
3 mokkaboontjes

Schil de banaan en avocado en snij ze in kleine stukken. Doe beiden in een hoge beker waarin je de staafmixer kunt gebruiken. Hierin mogen ook al de honing, poedersuiker en de gezeefde cacaopoeder. Pureer en meng met de staafmixer. Smelt de smeltchocolade in een apart bakje. Dit kan in de magnetron door 2x 30 seconden aan te houden. Goed doorroeren en als alle chocolade goed is gesmolten, mix je dit door je avocado mengsel. In een vetvrije kom mix je het eiwit stijf. Je kom kun je vetvrij maken, net als je mixerkloppers, door met een stukje keukenrol in te smeren met citroensap. Met een spatel doe je eerst een beetje van het chocolademengsel bij het stijfgeklopte eiwit en vouw je dit erdoor. In stappen gaat alles zo door elkaar en blijft het toch luchtig. Verdeel over wat mooie glaasjes. Zet in de koelkast om wat te laten opstijven. Vlak voor het serveren kun je er een toef slagroom op spuiten en het afmaken met een mokkaboontje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten