zaterdag 18 maart 2017

Knoflook kip in een jasje

Oe la la...dit is mjummie hoor! Wij aten paella en dit had ik als bijgerecht gemaakt. Je zou het ook prima in een grotere hoeveelheid kunnen maken en dan met bijvoorbeeld rijst en een salade. Kijk dus even hoeveel jij nodig hebt, want als dit een hoofdonderdeel is van je maaltijd heb je meer nodig dan wij met zijn drietjes hadden. We hadden een soort surf en turf door deze kipfilet en een stukje panga samen op 1 bord met de paella. Tja, wij houden wel van een feestje, vooral met eten!

Benodigdheden
225 kipfilet
75 gram ontbijtspek
kipkruiden
1 eetlepel bruschetta kruiden
2 grote tenen knoflook
Vloeibare boter
100 ml gezeefde tomaten
1 eetlepel woksaus knoflook koriander
1 theelepel dille

Snij of knip de kipfilet in reepjes. Bestrooi met wat kipkruiden en verdeel hier de bruschetta kruiden over. Wikkel om elk stukje kipfilet ontbijtspek. Doe in een koekenpan wat vloeibare boter en bak de kip in een jasje rondom bruin. Pers de knoflook erbij en roer om. Voeg de tomatensaus en woksaus toe en draai de kip af en toe om. Strooi de dille erover. Doordat de kip bestaat uit smalle reepjes, is het snel klaar. Altijd fijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen