dinsdag 18 april 2017

Ananas siroop

Dit is weer een siroopje, eerder maakte ik al citroensiroop en kiwi siroop. Ik had nog een blikje ananas op sap staan en wilde dat eens gebruiken. Verder heb je niet veel nodig:

Blikje ananas op sap (227 gram)
100 gram kristalsuiker
2 eetlepels citroensap

Doe de inhoud van het blikje ananas in een hoge beker en pureer dit met de staafmixer. Duw dit vervolgens door een zeef. Je houdt zo ongeveer 200 ml sap over. Dit gaat in een steelpan met citroensap en suiker. Breng aan de kook en laat zachtjes inkoken tot siroop. Dat duurt ongeveer een kwartier. Giet het in een afsluitbaar schoon glazen potje. Lekker om te gebruiken bij het maken van een toetje, gewoon door je yoghurt, door of over cake, als siroop om te drinken aangelengd met water. Keuze genoeg!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen