maandag 17 april 2017

Bobotie ovenschotel

Ik heb al eens eerder bobotie gemaakt, maar ik wilde de combinatie maken met aardappelpuree. Ik moet zeggen: heel geslaagd!

Nodig:
800 gram aardappels
70 ml kookroom light
20 gram roomboter
Peper en zout
Verse koriander
450 gram sperziebonen
450 gram rundergehakt
Gehaktkruiden
2 rode uien
2 tenen knoflook
2 appels
Citroensap
Kerrie
Zakje kerriesaus en 250 ml water
Vloeibare boter
1,5 eetlepel knoflook koriander woksaus
75 gram geraspte kaas

Schil, was en kook de aardappels gaar. Giet ze af en stamp fijn tot puree. Meng de kookroom en roomboter erdoor. Snij wat verse koriander fijn en doe dit door de puree. Breng verder op smaak met zout en peper. Kook de sperziebonen beetgaar en giet af. Snij de uien in stukjes. In een wokpan doe je wat vloeibare boter en bak je de gehaktkruiden rul. Breng de gehakt op smaak met gehaktkruiden. Doe de uien en geperste knoflook erbij in. Ook de woksaus mag erdoor. Vet een ovenschaal in. Hier gaan eerst de sperziebonen en dan de gehakt. Haal met een appelboor de klokhuizen uit de appels. Schil de appels en snij in dunne plakken. Besprenkel met citroensap en bestrooi met kerrie. Leg de plakjes appel op de gehakt. Nu maak je de kerriesaus klaar zoals op het pakje staat. Giet dat over de appelplakken. Ondertussen ben je toegekomen aan je aardappelpuree laag. Strooi wat kaas erover. Het gaat in de oven op 200 graden en is met 25 minuten klaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen