zondag 16 april 2017

Citroen kwarktaart (zonder slagroom!)

Dit is een heerlijke frisse kwarktaart door de citroen en yoghurt. Bovendien dus zonder slagroom dus in ieder geval daardoor wel iets minder calorietjes.

Nodig:
150 gram speculaasjes
30 gram gemalen hazelnoten
75 gram roomboter
150 gram Griekse yoghurt 0%
600 gram magere kwark
1 zakje vanillesuiker
75 gram poedersuiker
1 citroen (rasp en 30 ml sap)
5 blaadjes gelatine
5 eetlepels water
100 gram frambozen
150 gram aardbeien
50 ml sinaasappelsap
40 gram kristalsuiker
1 eetlepel taartina

Verkruimel de speculaasjes tot het fijn is. Meng dit met de gemalen hazelnoten en 75 gram gesmolten roomboter. In een springvorm van 24 cm doe je een stuk bakpapier. Hierop gaat het mengsel. Verdeel en duw aan met de bolle kant van een lepel. Zet nu in de koelkast. Boen de citroen goed schoon en rasp de schil. Pers daarna uit zodat je 30 ml sap hebt. In een mengkom doe je de kwark en yoghurt en dit mix je met een garde. Doe hier de vanillesuiker en poedersuiker bij in. Ook het rasp en sap gaat erin. Meng weer door elkaar. Laat de blaadjes gelatine weken in ruim water voor 5 minuten. In een steelpan warm je 5 eetlepels water op, maar laat het niet koken. Knijp dan de blaadjes goed uit en doe dit in de steelpan. Roer tot de gelatine is opgelost. Laat nu wat afkoelen en roer vervolgens door het kwarkmengsel. Een handige tussenstap is om eerst wat van de kwark bij de gelatine te doen. Dat voorkomt klontjes. Enfin, meng alles door en schenk het uit op je speculaasbodem. Laat opstijven in de koelkast. Maak je verse frambozen en aardbeien schoon en snij in stukjes. Dit gaat met sinaasappelsap en kristalsuiker samen in een pannetje. Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen. Doe het over in een hoge beker en pureer met een staafmixer. Duw dit door de zeef zodat de pitjes eruit zijn. In een kommetje doe je 1 eetlepel taartina. Voeg hier een paar lepels van het fruitmengsel aan toe en roer goed door. Voeg dit papje toe aan het fruit, breng kort aan de kook en roer opnieuw door. Laat wat afkoelen en verdeel over de citroenkwark laag. Strijk glad met een spatel en laat de taart verder koelen en opstijven in de koelkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen