woensdag 26 april 2017

Frambozencake

Dit is een taartje met wat minder calorieën omdat er geen roomboter gebruikt is. Bovendien is er minder suiker gebruikt, dat scheelt ook nog het nodige.

Benodigdheden:
100 gram appelmoes
75 gram witte basterdsuiker
1 banaan
170 gram zelfrijzend bakmeel
2 eieren
50 gram magere kwark
75 gram frambozen
Vloeibare boter om in te vetten
Wat poedersuiker

Warm de oven voor op 160 graden. Vet een boterkoekvorm in met wat vloeibare boter. Pureer de banaan met de staafmixer in een beker. In een mengkom doe je de eieren met de basterdsuiker, mix deze goed door elkaar. Voeg hier de gepureerde banaan en appelmoes aan toe. Ook de kwark mag erbij en mixen maar weer. Zeef het bakmeel erboven en zorg dat het een mooi beslag wordt. Doe dit in de vorm en maak glad met een spatel. Verdeel de verse frambozen en duw ze een beetje in het beslag. Bak deze frambozencake in 40 minuten gaar en klaar. En snoepen maar! O ja, een beetje poedersuiker erover is wel fijn...

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen