dinsdag 25 april 2017

Zhug crackers

Het werd weer hoogste tijd voor een nieuwe cracker! Niets zo lekker als home made!! Deze zijn ook weer heerlijk kruidig door de toevoeging van Zhug. Deze kruidenmix bestaat uit: 55% Specerijen (karwijzaad, komijn, peper, chillies), knoflook, korianderblad. Zhug is een zeer pikante specerijenmix met zijn oorsprong in Jemen.

Nodig:
100 gram pittenmix (Jumbo)
100 gram havermout
2 eieren
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel mosterd
1 theelepel Zhug
25 gram geraspte mozzarella
35 gram geraspte kaas
2 eetlepels sesamzaad
Wat knoflookpoeder
Beetje zeezout

In een hoge smalle beker doe je de havermout. Maak deze fijn met behulp van de staafmixer. Klop in een mengkom 2 eieren los. Doe hierbij de havermout, pittenmix, sesamzaad, mosterd, Zhug, olijfolie, geraspte kazen en wat knoflookpoeder. Eigenlijk alles behalve het zeezout. Prak door elkaar met een vork. Doe dit goedje dan tussen een ruim stuk bakpapier en vouw het dubbel. Verdeel het door erop te duwen en maak het platter met de deegroller. Zorg dat het een superdun laagje wordt. Des te krokanter worden je crackers straks. Maak al een soort inkeping als verdeling zo groot als je jouw crackers wilt gaan hebben. Strooi wat zeezout over de crackers en schuif de oven in voor ongeveer 15 minuten op 180 graden. Laat afkoelen en breek voorzichtig op de inkepingen af. Heerlijk als tussendoortje of bij je lunch of bij een salade of verzin zelf een goed moment...

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen