zondag 23 april 2017

Kip kerrie pie


Dit is een leuk gerecht wat onder de 'pie' afdeling valt. Want als vulling is er een soort ragout en als deksel heb je bladerdeeg. Let op...als je het leuk wilt serveren, kun je beter per persoon een pie maken, want eenmaal aangesneden, wordt het een beetje een zooitje. Maar ik vond het leuk om mijn hartvormige ovenschaaltje weer eens te gebruiken, dus vandaar dat ik het anders deed. De hoeveelheden zijn genoeg voor 2 personen. Het gerecht combineert goed met een salade, wat stokbrood en kruidenboter.

Nodig:
350 gram kippendij filets
1 theelepel kipkruiden
2 eetlepels woksaus teriyaki
50 gram champignons
1 rode ui
2 tenen knoflook
1 appel
1 theelepel kerrie
2 eetlepels bloem
Wat verse peterselie
100 ml kookroom light
100 ml water en halve kippenbouillontablet
Vloeibare boter
2 plakjes bladerdeeg
Beetje melk
Zeezout en sesamzaadjes

Warm de oven voor op 200 graden. Vet 1 ovenschaal een beetje in (of dus 2x een 1 persoonsbakje). Snij de kippendijfilets in kleine stukjes en bestrooi met de kipkruiden. Doe dit in een schaaltje en meng dit met de woksaus zodat het kan marineren (in ieder geval een kwartiertje). Snij de ui, champignons en appel in stukjes. Laat 2 plakjes bladerdeeg ontdooien. In een koekenpan doe je wat vloeibare boter. Bak hierin de kip gaar en pers de knoflook erboven. Voeg de ui, champignons en appel toe en schep om. De kerrie mag erbij en ook de bloem. Kort omscheppen en dan de kookroom erbij gieten. Goed doorroeren. Verkruimel de halve bouillontablet erboven en voeg beetje bij beetje het water erbij. Als laatste gaat de verse geknipte peterselie erdoor. Je mag zelf kijken hoeveel je lekker vindt (ik doe die dingen soms op gevoel en weet dan achteraf niet wat voor een hoeveelheid het was....sorry!). Nu is je kip kerrie ragout klaar. Dit gaat in je ovenschaal. Maak het buitenrandje van de ovenschaal een beetje nat zodat je bladerdeeg kan blijven plakken als je het erop gaat knutselen. In het midden maak je een gaatje zodat de stoom eruit kan. Met een kwastje bestrijken met wat melk. Strooi hier sesamzaadjes en zeezout over. De pie mag 20 minuten in de oven en dan kun je smakelijk eten!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen