zondag 2 april 2017

Kiwi siroop


Deze siroop is geschikt voor meerdere doeleinden; om te gebruiken als drankje, maar ook om er wat van door de yoghurt te doen bijvoorbeeld. Je kunt de siroop afgesloten bewaren in de koelkast.

Nodig:
150 gram kiwi (ongeveer 3 stuks)
125 ml water
125 gram kristalsuiker

Schil de kiwi's en snij ze in stukjes. Doe dit in een steelpan met het water. Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen voor 10 minuten. Hierna ga je de kiwi's zeven. Met een lepel kun je wat kracht zetten om het door de zeef te krijgen. Mochten je kiwi's toch eigenwijs zijn, is de oplossing een staafmixer om vervolgens het prutje door de zeef te doen. De gezeefde kiwi's doe je weer in een pannetje en voeg de suiker toe. Breng aan de kook en als de suiker helemaal goed is opgenomen en het wat stroperiger voelt, is deze kiwi siroop akkoord. Doe in een schoon leuk glazen potje wat je kunt afsluiten. Af laten koelen en bewaren in de koelkast. Hieronder nog wat suggesties voor het gebruik van deze siroop: op een bolletje ijs of bij je Grieks yoghurt!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen