zaterdag 1 april 2017

Oosterse 'kipnuggets'

Dit is een goed bijgerecht als je soort rijsttafel wilt maken bij je thuis. Lekker met bijvoorbeeld eigen bami, ajam pangang of tjap tjoy. Kijk ook eens op het label 'Aziatisch' voor andere inspiratie. Het leuke is dat je voor deze kipnuggets geen paneermeel gebruikt.

Dit gebruik je wel:
350 gram kippendijfilets
30 gram kokos
30 gram gebakken uitjes
2 eetlepels sesamzaadjes
1 ei
1 eetlepel ketjap
1 eetlepel gembersiroop
Knoflookpoeder, peper en zout
Vloeibare boter

Doe de gebakken oosterse uitjes in een vijzel en maak fijn met de stamper. Meng dit met de kokos en de sesamzaadjes. Snij de kippendijfilet in stukjes. Bestrooi ze met peper, zout en knoflookpoeder. Wrijf de kruiden zo nodig wat in. Klop het ei los. Hier voeg je de ketjap en gembersiroop aan toe. Haal de kip eerst door het ei mengsel en bekleed dan met het Oosterse laagje. In een koekenpan doe je ruim vloeibare boter. Bak hierin de stukjes bruin en gaar. Een leuke aanwinst bij je home made rijsttafel. Heb ik lekker zelf bedacht. Joepie! Dat maakt mij dus blij...

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen