vrijdag 31 maart 2017

Bloedsinaasappelcake met citroensiroop

Deze cake is heerlijk citrusachtig van smaak door zowel de bloedsinaasappelsaus die door de cake zit en de citroensiroop die over de warme cake geschonken wordt. Voordat je aan deze cake begint moet je dus eerst bloedsinaasappelsaus en citroensiroop maken. Pas dan ga je verder met dit recept.

Nodig:
Vloeibare boter
175 gram roomboter
175 gram witte basterdsuiker
3 eieren
1 zakje vanillesuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram amandelmeel
3 eetlepels bloedsinaasappelsaus
50 ml bloedsinaasappelsap
5 eetlepels citroensiroop

Warm de oven voor op 160 graden. Vet een springvorm in met vloeibare boter. Doe in een mengkom de zachte roomboter en de vanillesuiker en basterdsuiker. Mix door elkaar. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Zeef het bakmeel erboven en mix door elkaar. Zo ook het amandelmeel. Het bloedsinaasappelsap en de bloedsinaasappelsaus als laatste erdoor mengen. Het beslag in de springvorm doen. Bak deze cake in 45 minuten klaar. Als de cake net uit de oven komt, verdeel je de citroensiroop erover. Dit trekt er vooral in vanwege de warmte en het zorgt ervoor dat het een smeuïge cake is en blijft.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen