woensdag 5 april 2017

Zalm spinazie lasagne

Op zoek naar lekkere lasagne zonder vlees maar met vis? Stop met zoeken en gebruik dit recept! De spinazie combineert goed met de zalm. Er wordt in dit recept zowel gerookte als een blikje zalm gebruikt. Wat ook altijd heerlijk praktisch is, is dat je het al een tijdje van tevoren kunt klaarmaken. Dus als je visite hebt, hoef je het alleen maar in de oven te schuiven en heb je tijd genoeg om gezellig bij te kletsen met vrienden.

Nodig:
500 gram gewassen verse spinazie
1 rode ui
2 tenen knoflook
Vloeibare boter
250 gram ricotta
150 kookroom light
1 theelepel Italiaanse kruiden
Peper en zout
2 eetlepels bruschetta kruiden
Blikje roze zalm (170 gram)
150 gram gezeefde tomaten
200 gram gerookte zalm
250 gram verse lasagne bladen
2 tomaten
150 gram geraspte kaas

Doe wat vloeibare boter in een wokpan. Wok hierin de spinazie. Snij de ui in stukjes en voeg deze toe. Pers de knoflook erbij. Bruschetta kruiden erin, plus peper en zout. Goed omscheppen zodat de spinazie slinkt. O ja, ik haal van tevoren de extreem lange stelen eraf, dat is mijn afwijking. Het hoeft natuurlijk niet. In een kom meng je de ricotta met de kookroom en strooi hier de Italiaanse kruiden door. Haal de spinazie van het vuur. Meng dit met het ricotta mengsel. Vet een ovenschaal in. Giet het blikje zalm af en mix de zalm met de helft van de gezeefde tomaten. In de ovenschaal begin je nu met een laagje spinazie/ ricotta, je hebt zo nog een laag nodig, dus in 2 delen. Dan komt een laag verse lasagne bladen. Hierop komt de zalm tomaat mix. Weer een laag lasagne bladen dan de plakken gerookte zalm. Hierop spinazie laag. Laatste laag met lasagne bladen. Hierop de andere helft van de gezeefde tomaten. Uiteraard moet je alle lagen een beetje mooi uitspreiden. Snij de tomaten in dunne plakjes en verdeel deze op de tomatensaus. Beetje peper en zout erop. Eindig met geraspte kaas. Deze zalm spinazie lasagne gaat 30/35 minuten de oven in op 200 graden.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen