vrijdag 26 mei 2017

Cakebodem met aardbeien

Dit is een eenvoudig taartje om te maken, zonder al te veel poespas. Een combinatie van aardbei en cake. Dus dat kan al niet misgaan.

Nodig:
160 gram roomboter
160 gram witte basterdsuiker
3 eieren
160 gram zelfrijzend bakmeel
30 ml melk
Wat vloeibare boter om in te vetten

550 gram aardbeien
50 gram kristalsuiker
50 ml sinaasappelsap
2 eetlepels taartina

Vet een vlaaivorm in met wat vloeibare boter en een kwastje. Je kunt eventueel een beetje bloem erover strooien om vastplakken te voorkomen als je later de cakebodem moet storten. Warm de oven voor op 160 graden. In een mengkom doe je de zachte roomboter en de basterdsuiker. Mix dit door elkaar. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Zorg steeds dat het ei is opgenomen in het beslag, voor je de volgende pakt. Zeef het zelfrijzend bakmeel erboven en mix verder. Als laatste gaat het beetje melk erbij zodat het beslag niet te stevig is. Doe het cake beslag in de vlaaivorm en maak het glad met een spatel. De bodem moet in 20 minuten gaar bakken in de oven. Laat hierna eerst afkoelen voordat je de bodem uit de vorm stort. Als de cakebodem is afgekoeld, neem je 250 gram van de aardbeien. Die was je en je haalt de kroontjes eraf. Snij in dunne plakjes en verdeel netjes over je taart. De rest van de aardbeien maak je ook schoon en snij in stukjes. Doe dit in een steelpan met de sinaasappelsap en de kristalsuiker. Breng aan de kook en laat zachtjes een tijdje pruttelen. Na een minuut of 10 zijn de aardbei stukjes wel zacht genoeg. Doe het prutje in een hoge beker en maak een glad geheel met de staafmixer. Zo nodig kun je het nu door de zeef doen (vooral belangrijk als je niet van pitjes houdt). Doe dit terug in het steelpannetje. In een kommetje doe je de taartina, wat je vermengt met een beetje water zodat je een papje hebt. Nu heb je dus een prutje en een papje, hetgeen dan prima bij elkaar past qua naam. Roer de taartina door en kijk of het voldoende stevig wordt. Eventueel gebruik je een lepel extra. Soms zijn je aardbeien sappiger dan anders, dus de hoeveelheid kan anders zijn van wat er nodig is. Je wilt natuurlijk niet dat de gelei zo van je taart af gaat glijden. Laat het nu een beetje afkoelen, roer wel af en toe om. Verdeel deze gelei over de aardbeien. Als de gelei is afgekoeld en stijf is geworden, is het hoogste tijd om aan te vallen. Natuurlijk een goed idee om een toef slagroom erop te doen bij het serveren...

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen