dinsdag 23 mei 2017

Glutenvrije choco perentaart

Dit is een glutenvrij taartje met smaak! In plaats van zelfrijzend bakmeel of bloem, gebruik je gemalen amandelen (pure amandelmeel).

Nodig:
75 gram witte basterdsuiker
50 gram bruine basterdsuiker
125 gram roomboter
Vloeibare boter
2 eieren
150 gram fijngemalen amandelen
25 ml melk
1 theelepel cacaopoeder
50 gram vlokken de Ruijter (melk)
2 peren
Eventueel poedersuiker

Warm de oven voor op 160 graden. Vet een boterkoekvorm in met wat vloeibare boter. In een mengkom doe je de suiker en de zachte roomboter. Meng dit met de mixer goed door elkaar. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Wacht met de tweede tot de eerste goed is opgenomen in het beslag. Het amandelmeel mag erin met de theelepel cacaopoeder. Mix opnieuw goed door. Doe 30 gram van de vlokken in een bakje en maak ze met een lepel een beetje kleiner. Meng dit met de melk door het beslag. Doe het beslag nu in de boterkoekvorm. Strijk het glad met een spatel. Schil de peren en in 4 stukken. Deel deze nog eens door midden. Leg de stukken peer in een rondje in je beslag. Nu gaat je taartje voor 55 minuten de oven in. Je hebt nog 20 gram vlokken over, dat had je vast al in de gaten. Die strooi je aan het eind van de oventijd over het gedeelte waar je de peer nog wat ziet zitten. Laat het taartje nog 5 minuten in de oven en haal het er dan uit. Laat goed afkoelen. Door de structuur van het amandelmeel plus de stukjes peer, valt het niet mee om de taart heelhuids uit de vorm te krijgen. Maar je kunt natuurlijk direct stukjes snijden. Bestrooien met wat poedersuiker is een mogelijkheid, vlak voor het serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen