woensdag 17 mei 2017

Peer walnoot kruimeltaart


Voor dit taartje maak je eerst een bodem die je al eerst kort voorbakt. Daarna gaat de taart met de vulling en kruimeldeeg erop, opnieuw in de oven. Warm de oven voor op 175 graden. Het taartje past in een boterkoekvorm.

Nodig:
Voor de bodem:
Vloeibare boter
80 gram roomboter
50 gram witte basterdsuiker
115 gram bloem
Half zakje bakpoeder
1 eidooier

50 gram gedroogde abrikozen
2 peren
80 gram sinaasappel marmelade
1 eetlepel citroensap
25 gram walnoten

Voor het kruimeldeeg:
120 gram bloem
50 gram kristalsuiker
80 gram roomboter

Scheid het ei, want in dit recept gebruik je alleen de eidooier. Doe de eidooier met de basterdsuiker, zachte roomboter, bakpoeder en bloem in een kom en kneed met schone handen tot een samenhangend deeg. Vet een boterkoekvorm in met wat vloeibare boter. Druk het deeg hierin uit, doe wat bloem aan je vingers zodat het niet zo plakt en het verdelen van het deeg in de vorm makkelijker gaat. Bak de bodem 15 minuten in je voorverwarmde oven. Ondertussen schil je de peren en snij ze in stukjes. Snij ook de abrikozen in kleine stukjes. Verkruimel de walnoten tot kleine stukjes. Hussel alles door elkaar. Besprenkel met citroensap en meng de marmelade er door. Laat deze vulling eventueel wat uitlekken als het te vochtig is. Doe de vulling op de voorgebakken bodem. Maak je kruimeldeeg door de bloem, roomboter en kristalsuiker door elkaar te kneden met je vingertoppen. Leg de kruimels bovenop de vulling. De taart gaat voor de tweede keer 30 minuten in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen