maandag 26 juni 2017

Italiaanse naan

Deze naan is Italian style. Gewoon omdat het kan. Op mij eigen simpele wijze doe ik aan fusion cooking, zullen we maar zeggen. Met dit recept heb je 10 flinke broodjes. Maar geen nood, ideaal om in de vriezer te doen en later op te peuzelen. Bijvoorbeeld door in een tosti apparaat of broodrooster op te warmen.

Nodig(10 stuks):
425 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram kwark
150 gram magere yoghurt
2 theelepels bruschetta kruiden
1 theelepel Italiaanse kruiden
1 theelepel Italiaans zeezout
2,5 eetlepel olijfolie
Wat bloem om uit te rollen

Om te bestrijken:
50 ml olijfolie
2 tenen knoflook
1 theelepel Italiaanse kruiden
Wat Italiaans zeezout


In een mengkom doe je het bakmeel, de kwark en yoghurt, bruschetta, Italiaanse kruiden en zeezout plus de olijfolie. Voor de duidelijkheid: dus NIET wat er genoemd staat bij 'om te bestrijken'. Dat komt later. Nu ga je kneden tot je een samenhangend soepel deeg hebt. Zo nodig doe je er wat extra olie bij. Weeg je deeg en deel het in 10 stukken. Draai hier weer bolletjes van. Bestrooi het schone aanrecht met wat bloem en strooi dit ook over je deegroller.
Rol de bolletjes uit tot een soort ovale vorm, mooi dun. In een kommetje doe je nu de ingrediënten voor het bestrijken: de geperste knoflook, olijfolie en kruiden. Meng door elkaar. Je kunt deze broodjes bakken in een tosti apparaat of op een grillplaat.
Bestrijk het naan met de olie, strooi er wat zout over en laat aan beide kanten garen. Ik bakte de naan gewoon tijdens ons eten, zo hadden we ze heerlijk vers en warm. Zou ook goed passen bij een bbq...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten