dinsdag 27 juni 2017

Panga of zalm met pistache crumble

Deze foto laat eigenlijk niet goed zien hoe lekker het recept is. Maar ja, dat krijg je als je de vis verstopt onder een lekker knapperig korstje zoals deze pistache crumble. Maar geloof me, dit moet je echt eens maken. Moeilijk is het in ieder geval niet!

Nodig voor 4 personen:
Vloeibare boter
600 gram zalmfilet of pangasius (of mix)
Viskruiden
2 eetlepels mosterd
2 eetlepels roomboter (gesmolten)
3 theelepels honing
50 gram maisbrood (ongeveer 2 sneetjes)
75 gram pistache noten (gewogen in schil)
40 gram pittenmix
2 eetlepels verse peterselie
Italiaans zeezout
Wat gedroogde knoflook
Eventueel partjes citroen

Vet een ruime ovenschaal in. Snij je vis in smalle moten en ongeveer even groot, anders krijg je problemen met garing die te verschillend zal uitvallen. Als je zalm hebt met vel, moet je die eraf snijden. Bestrooi de vis met viskruiden, wrijf erin en leg de vis in de ingevette ovenschotel.
Pel de pistache noten en doe ze in een hoge beker. Maak fijn, maar niet TE fijn met de staafmixer. Laat je boterhammetjes van het maisbrood op de aanrecht liggen ondertussen zodat het wat uitdroogt. Ook de pittenmix maak je fijner met de staafmixer. Pistache en pitten mogen met elkaar in een kom. De pittenmix die ik gebruik bestaat uit pijnboompitten, pompoenpitten en zonnebloempitten. Snij de boterhammetjes in kleine blokjes. Hierna ook in diezelfde hoge beker of fijner te maken met de staafmixer.
Pluk de verse peterselie, was schoon en knip of snij fijn. Dit gaat door de crumble met wat Italiaans zeezout. Hussel door elkaar. Warm de oven voor op 200 graden. Smelt de roomboter in een kommetje in de magnetron. Laat wat afkoelen en voeg dan de honing en mosterd hieraan toe. Na het doorroeren ga je met een kwastje de vis hiermee insmeren. Strooi de crumble over de ingesmeerde vis. Tot slot wat gedroogde knoflook erover strooien en het geheel gaat 15 minuten de oven in. Ondertussen kun je, als je dat lekker vindt, wat partjes citroen snijden om erbij te serveren voor de liefhebber. Hierbij is de citroen knoflooksaus ernstig lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten