dinsdag 13 juni 2017

Kipspies sinaasappelmarinade van de bbq

Kipsateetjes of kipspiezen kun je op allerlei manieren maken. Onder het label bbq kun je hier al een aantal mogelijkheden van vinden.

Benodigdheden:
400 gram kipfilet
100 ml sinaasappelsap
1 eetlepel citroensap
Rasp van een halve citroen
1 theelepel kaneel
1 theelepel komijn
Verse oregano (10 blaadjes)
Beetje chilipoeder
Peper en zout

Snij of knip de kipfilet in reepjes die je qua grootte op een saté prikker wilt steken. Boen de citroen goed schoon en rasp de schil. Pluk de oregano liefst vers van de pers. Was schoon en knip in stukjes. Doe in een schaal de sinaasappelsap, het citroensap, de rasp en de oregano. Roer goed door. Voeg de komijn, kaneel en wat chilipoeder toe en roer opnieuw door. Laat hier de kipfiletreepjes in marineren. Dat moet minstens een uur, langer mag ook. Steek hierna de kipreepjes op een stokje. Bestrooi met peper en zout en bak deze kipspiezen gaar op de bbq.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen