dinsdag 6 juni 2017

Lemon curd cookies

Dit zijn heerlijke cookies: voldoende zoet en als tegenhanger het friszure van de lemon curd en citroenrasp. Maar ik ben dan ook wel een echte fan van citroen. In dit recept heb ik kant en klare lemon curd gebruikt van Chivers. Deze is onder andere te koop bij de Jumbo en betaalbaar. Maar je kunt ook snelle lemon curd zelf maken.

Benodigdheden:
150 gram roomboter
50 gram witte basterdsuiker
50 gram bruine basterdsuiker
1 ei
200 gram bloem
Beetje zout
Rasp van 1 citroen
90 gram lemon curd

In een mengkom doe je de roomboter op kamertemperatuur, samen met de suikers, het ei (ook op kamertemperatuur) en de gezeefde bloem. Boen een citroen goed schoon en rasp de schil. Doe deze citroenrasp ook in je mengkom. Kneed dit tot een samenhangend deeg. Eventueel met wat extra bloem als het teveel aan je vingers plakt. Weeg je bal deeg en maak er vervolgens 20 gelijke balletjes van qua gewicht. Zet deze balletjes deeg op een bord afgedekt in de koelkast. Dat mag wel een uurtje. Warm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hierop de balletjes deeg met voldoende tussenruimte. Met je duim maak je een holletje, hierin doe je bij elke cookie wat lemon curd. Ik denk dat het ongeveer een theelepeltje per koekje is. Met een kwartiertje in de oven zijn je lemon curd cookies gereed. Laat op een rooster afkoelen. Zet een kop thee of koffie en val aan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten