woensdag 7 juni 2017

Salade met gegrilde tomaatjes van de bbq

Dit is weer een andere manier om tegen 'salade' aan te kijken. Je grilt dus eerst de roma tomaatjes en voegt later de koude ingrediënten toe. Zeer smakelijk worden je tomaatjes ervan, dat is een ding wat zeker is!

Nodig:
Beetje vloeibare boter
200 gram Roma tomaatjes
1 kleine rode ui
50 gram feta kaas
1 theelepel Italiaanse kruiden
1 eetlepel olijfolie
1,5 eetlepel citroensap
1 theelepel honing
1 theelepel mango azijn
Peper en Italiaans zeezout

Vet een aluminium bakje in wat op de bbq kan. Was de Roma tomaatjes, daarmee bedoel ik dus die vergelijkbaar zijn qua formaat met cherry tomaatjes. De tomaatjes moet je ongeveer een kwartier grillen op je bbq. Af en toe een beetje schudden. Ondertussen schil je de ui en snij je super dunne ringetjes. In een kommetje doe je de olijfolie, citroensap, azijn en honing. Met een garde roer je dit goed door elkaar. Doe er wat peper en Italiaanse zeezout door en vergeet ook de Italiaanse kruiden niet. Als de tomaatjes gegrild zijn, doe je ze op een mooi schaaltje en schenk je de dressing erover. Verdeel de uienringetjes erover en verkruimel de feta over deze heerlijke salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten