maandag 3 juli 2017

Bananen ijs

Dit is zo'n recept waarvan ik weet...you love it or you hate it. Maar ja dat is dus een kwestie van eens proberen. Het is niet echt een vreselijke investering dus probeer het eens. Het allerleukste is wel dat je het idee hebt dat je ijs eet, maar dat er geen melk of room aan te pas komt! Ideaal voor mensen met een lactose allergie.

Voor een kleine hoeveelheid:
2 grote bananen
1 eetlepel pindakaas
15 gram hagelslag
Ter decoratie bijvoorbeeld een lange vinger en wat slagroom

Okay, dit is echt weer heel simpel. Schil de bananen en doe ze in een plastic zakje. Leg ze in de vriezer zodat ze kunnen bevriezen. Een aantal uren later is dat wel het geval. Breek of snij de banaan dan in stukken en doe in een hoge beker. Maak er puree van met je staafmixer. Mix de pindakaas erdoor. Spatel de hagelslag erdoor en doe het geheel opnieuw in de vriezer. Dit keer in een geschikt bakje wat je kunt afsluiten. Prak nog een keer kort door met een vork voor het serveren. Met een ijsschep serveer je een bolletje van dit bananen ijs, samen met een lange vinger en wat slagroom. Ik vond het leuk en eigenlijk wel lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen