zondag 2 juli 2017

Italiaanse asperge tips

Groene asperges, ik hou ervan! Dit keer gebruikte ik asperge tips. Maar je zou ook 'gewone' groene asperges kunnen gebruiken. Eventueel moet je dan de oventijd wat aanpassen. Een bijzonder smakelijk krokant laagje zit eromheen. Ideaal bijgerechtje bij bijvoorbeeld een hartig taartje of als 1 van de groentes bij een uitgebreid diner. Verzin maar een goede reden, jij kan dat!

Nodig:
200 gram groene asperge tips
30 gram amandelmeel
30 gram grana padano
Knoflookpoeder
Italiaans zeezout en peper
1 theelepel Italiaanse kruiden
1 ei

Was de asperge tips. Klop het ei los. Voeg hier wat knoflookpoeder, peper en Italiaans zeezout aan toe. Meng op een bord de geraspte kaas en amandelmeel en de Italiaanse kruiden. Op een bakplaat leg je bakpapier. Warm de oven voor op 220 graden. Haal een asperge tip door het eimengsel en haal dan door het kaas / amandelmengsel. Leg de asperge op het bakpapier met een beetje tussenruimte. Ga zo door tot je al je tips gehad hebt. Ze mogen 20 minuten de oven in. Lekker met een beetje knoflooksaus.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen