zaterdag 1 juli 2017

Limoncello citroen tiramisu

Dit is een zalige variant op de klassieke tiramisu. Dit recept is voldoende voor 6 personen. Je hebt dus 6 mooie glaasjes nodig om deze desserts te maken.

Nodig:
2 eetlepels limoncello
75 gram lemoncurd
12 lange vingers
Citroenrasp van 1 citroen
Citroensap van halve citroen
250 gram slagroom
1 zakje vanillesuiker
50 gram witte basterdsuiker
25o gram mascarpone
40 gram melkchocolade
10 gram kokosrasp
Wat aardbeitjes en frambozen om te decoreren

Op elke bodem van je glaasjes breek je 1 lange vinger in stukjes. Je houdt er dus 6 over. Meng 50 gram van de lemoncurd met de limoncello. Als je lemoncurd wat stevig is, kun je het kort verwarmen in de magnetron, dan mengt het wat makkelijker met andere ingrediënten namelijk. Verdeel deze lemoncurd-limoncello over de lange vingers in de glaasjes. Mix de slagroom stijf met de vanillesuiker. In een andere kom mix je de mascarpone los met 25 gram van de lemoncurd en de basterdsuiker. Boen de citroen goed schoon en rasp de schil. Pers de helft van de citroen uit. De sap en rasp mogen door de mascarpone gemengd worden.
Spatel nu de slagroom en mascarpone door elkaar. Verdeel dit over de 6 glaasjes. Maak de bovenkant glad met een kleine spatel. Zet de glaasjes in de koelkast zodat de tiramisu kan opstijven. Breek de chocolade in stukjes en doe in een bakje wat in de magnetron mag. Smelt de chocolade in de magnetron. Roer na 30 secondes om en als het nog niet volledig gesmolten is, dan warm je het nog even op. Maar niet te lang, want de laatste stukjes chocolade smelten vaak al als je goed roert. Doop de 6 lange vingers met het uiteinde in de chocolade en strooi er dan wat kokos over. Laat opdrogen op een stukje bakpapier of zet ze in een glas bijvoorbeeld. Was de frambozen en aardbeien en decoreer ze zoals jij het leuk vindt bovenop de tiramisu. Steek een lange vinger in elk glas. Strooi wat kokos over het fruit. Genieten!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten