vrijdag 30 juni 2017

Kipfilet knoflook citroen

Een mager recept waar je toch van kunt smullen! Altijd fijn...

Nodig voor 2 personen:
350 gram kipfilet
Halve citroen (rasp en sap)
1 eetlepel honing
1 theelepel mosterd
2 tenen knoflook
1 theelepel rozemarijn
Peper en zout
Vloeibare boter

Boen de citroen goed schoon en rasp de helft van de schil. Pers een halve citroen uit. Pers hierbij de tenen knoflook. Roer er de honing en mosterd doorheen en ook de rozemarijn gaat erbij. Snij of knip de kipfilet in repen. Leg in de marinade. Laat minstens een uur intrekken. Zet afgedekt in de koelkast. In een koekenpan doe je wat vloeibare boter. Bak hierin de gemarineerde kip bruin. Bestrooi met peper en zout. Een salade smaakt er goed bij en dat is helemaal verstandig als je niet teveel calorieën wilt gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen