donderdag 13 juli 2017

Cupcakes met walnoot en chocola

Helaas heb ik geen foto meer van het eindresultaat, alleen deze foto voordat de cakejes de oven in gingen. Cupcakes zijn er in talloze variaties te verzinnen en maken. En het is altijd zo lekker snel gemaakt als je onverwacht visite gaat krijgen. Of gewoon zin hebt in wat lekkers op een druilerige zondagmiddag. Ik bedoel maar. Alles mag. Er is altijd een reden om een feestje te bouwen.

Benodigdheden:
125 gram roomboter
75 gram witte basterdsuiker
50 gram bruine basterdsuiker
2 eieren
75 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram amandelmeel
50 gram melkchocolade
50 gram walnoten

Warm de oven voor op 160 graden. Doe in de muffinvorm 9 stuks papieren bakvormpjes. In een mengkom meng je de zachte roomboter met de suikers met behulp van de mixer. 1 voor 1 de eieren erdoor mixen. Zeef het bakmeel erboven en mix opnieuw. Spatel de gemalen amandelen erdoor. Hak de walnoten en de chocolade in stukjes met een mesje. Spatel dit door je beslag. Met een ijslepel doe je een bolletje beslag in elk vormpje. Met ongeveer 20 minuten zijn deze cupcakes klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen