donderdag 6 juli 2017

Kokos ananas cupcake


Nodig:
125 gram roomboter
75 gram witte basterdsuiker
50 gram bruine basterdsuiker
2 eieren
75 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram amandelmeel
30 gram kokos
70 gram verse ananas

Zoals je ziet, was het weer tijd voor een cupcake! Warm je oven voor op 160 graden. Doe in een muffin bakvorm papieren bakvormpjes. In een mengkom doe je de zachte roomboter met de suikers. Mix dit goed door elkaar. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Mix hierna de gezeefde bakmeel erdoor. Spatel tot slot het amandelmeel ( fijngemalen amandelen)en de kokos erdoor. Snij de verse ananas in kleine stukjes en spatel deze door het beslag. Met een ijsschep verdeel je het beslag over de vormpjes. Je hebt ongeveer 9 stuks met deze hoeveelheid. Bak ze klaar en gaar in ongeveer 20 minuten in de oven. Het eindresultaat was al op voordat ik eraan dacht om ze te fotograferen...

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen