zaterdag 8 juli 2017

Witlof met roomkaas en rauwe ham uit de oven

Dit is een leuke variatie op de klassieke witlofstronkjes met ham en kaas uit de oven. Dat aten we vroeger thuis wel eens. Maar deze is net iets lichter qua calorieën. Ook fijn. Ik kan de combi wel waarderen van redelijk verantwoord eten, niet te vet makend en toch ernstig lekker! Jij ook? Mooi, dan kun je dit recept goed gebruiken.

Nodig (voor 4 personen):
5 stronken witlof
90 gram rauwe ham
75 gram roomkaas light met knoflook en kruiden
Wat vloeibare boter
100 ml kookroom light
1 ei
1 eetlepel verse peterselie
1 eetlepel verse selderij
Wat knoflookpoeder
Peper en zout

Haal de buitenste blaadjes van de witlof die er niet goed uitzien eraf. Snij het puntje eraf en een stukje van het uiteinde. Was de stronken. Doe ze in ruim water en breng aan de kook. Laat 5 minuten koken, giet af en laat goed uitlekken. Warm de oven voor op 175 graden. Vet een ovenschaal in met een beetje vloeibare boter. Snij de uitgelekte witlofstronken in de lengte doormidden. Smeer met een spatel of mes wat van de roomkaas op de vlakke kant. Leg hierover een stukje rauwe ham en leg het zo in de ovenschaal. Leg alle stronkjes zo naast elkaar. In een kom klop je het ei los en meng dit met de kookroom. Voeg hier peper, zout en knoflookpoeder aan toe. Knip je verse peterselie en selderij, was het en knip of snij het in kleine stukjes. Verdeel dit over de witlof. Schenk het kookroom mengsel eroverheen. Na 30 minuten komt er een heerlijke witlofschotel uit je oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen