donderdag 20 juli 2017

Mini citrus kwarktaartjes (zonder slagroom!)

Dit is weer zo'n schattig uitziend mini taartje! En ook fijn...nog heerlijk ook! Ander voordeel: er zit geen slagroom in!

Nodig voor 9 taartjes:
125 gram speculaasjes (dat zijn er ongeveer 10)
60 gram roomboter
450 gram magere kwark
60 gram witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
Citroenrasp van 1 citroen
25 ml citroensap
4 eetlepels sinaasappelsap
4 blaadjes gelatine

1 zakje Taartina
200 ml sinaasappelsap

Voor deze taartjes gebruik je papieren cakevormpjes die je in een muffinbakvorm zet. Je gaat dit taartje niet bakken, maar het moet wel opstijven in de koelkast, dus daarom is de bakvorm handig. Stamp de speculaasjes fijn met een vijzel en stamper. Doe de kruimels in een mengkom. Smelt de roomboter in de magnetron en meng dit met de speculaaskruimels. Doe in elk papieren vormpje (9 stuks) een eetlepel van de kruimels. Druk het wat aan met de lepel. Zet even in de koelkast om steviger te worden. Je bodempje is nu al klaar. Boen de citroen goed schoon met een borstel. Rasp de schil en pers wat van de citroen uit zodat je 25 ml sap hebt. Doe de kwark in een kom en voeg hier de vanillesuiker, suiker, citroenrasp en sap aan toe. Roer door met een garde.
De 4 blaadjes gelatine laat je weken in ruim water voor 5 minuten. In een steelpannetje doe je 4 eetlepels sinaasappelsap en breng dit aan de kook. Knijp de gelatine goed uit en doe dit bij de sinaasappelsap. Goed roeren zodat het oplost. Haal de pan van het vuur en laat een beetje afkoelen. Wanneer het wat lobbiger wordt, doe je eerst een beetje van de kwark bij dit mengsel en roer het goed door. Vervolgens doe je het pas bij de grotere hoeveelheid kwark. Mengen met de garde en op elke speculaasbodem schep je wat kwark. Nu moet het opnieuw opstijven in de koelkast. Met een uurtje kun je de sinaasappelgelei erop doen. Die maak je door de sinaasappelsap (200 ml) op te warmen in een steelpan. Maar voordat je dat doet, neem je eerst een paar eetlepels van het sap en die vermeng je heel goed met het Taartina poeder. Dat wordt een stevig papje. Als je sap kookt, voeg je de taartina toe en laat het nog even zachtjes koken voor een paar minuten. Ondertussen goed roeren. Dan wat laten afkoelen, maar let op dat het nog voldoende vloeibaar is om op je kwarktaartjes aan te brengen als topping. Opnieuw de koelkast in. Na weer een uur, kun je voelen met je vinger of de taartjes al voldoende opgestijfd zijn. Het papiertje haal je er met beleid af, dan krijg je de ribbeltjes mooi te zien aan de zijkant!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten