zaterdag 22 juli 2017

Avocado op de bbq

Ik hou ervan om als we bbqen allerlei kleine hapjes te hebben naast het gebruikelijke vlees. Dit keer was de avocado aan de beurt als bijgerechtje van de bbq. Kinderlijk eenvoudig weer. Maar daar is feitelijk niks mis mee.

Nodig:
1 avocado
Citroensap
20 gram roomkaas knoflook en kruiden
40 gram rauwe ham
Peper
Wat vloeibare boter

Vet een aluminium bakje in met wat vloeibare boter. Gebruik een rijpe avocado die nog wel stevig genoeg is dat het niet meteen guacamole is als je ernaar kijkt. Ik snij hem altijd eerst middendoor en draai dan de helften in tegengestelde richting. Vervolgens kun je dan makkelijk de pit eruit halen. De schil gaat er meestal zowat vanzelf af, maar zo nodig gebruik je niet alleen je vingers maar ook een mesje. Snij 8 partjes van de avocado. Besprenkel met citroensap. Op een stukje rauwe ham smeer je wat roomkaas. Dat wikkel je om een partje avocado. Leg naast elkaar in het bakje en strooi er wat peper over. Het gaat ongeveer 10 tot 15 minuten op het rooster van de bbq. Lekker om te dippen in een beetje knoflooksaus. I like it, hope you like it too!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten