maandag 10 juli 2017

Pistache koekjes

Dit zijn echt geweldige koekjes. Heerlijke smaak en mooi bros. Dat bleven ze ook gewoon. Soms heb je van die koekjes die meteen na 1 dag al achteruit gaan qua smaak omdat je nu eenmaal geen conserveringsmiddelen gebruikt. Maar over deze koekjes dus niets te klagen.

Nodig:
100 gram bloem
90 gram koude roomboter
70 kristalsuiker
40 gram pistache noten
1 eidooier
Halve theelepel vanille extract

In een mengkom doe je de bloem, suiker, koude boter. Snij de boter met twee messen enigszins door de bloem en suiker. In een hoge smalle beker doe je de gepelde pistache nootjes. Hak deze met de staafmixer en doe dit eveneens in de mengkom. Gooi de eidooier erbij (in dit recept gebruik je dus NIET het eiwit!) en het vanille extract. Ga het goed door elkaar kneden met schone handen. Vorm er een langwerpige staaf/ rol van en doe dit in plastic folie.
Laat deze rol nu een half uur rusten in de koelkast. Warm de oven voor op 170 graden. Op een bakplaat doe je bakpapier. Van de gekoelde rol snij je plakjes van ongeveer 1,5 cm dik. Leg deze koekjes ver genoeg uit elkaar, want ze worden in de oven nog wat groter. Na 16 minuten zijn ze klaar. Laat ze rustig afkoelen, want ze worden pas echt stevig als ze afgekoeld zijn. Mmmm jammer dat ze alweer op zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten