zaterdag 16 september 2017

Aardappel knoflook soep

En weer een nieuw soepje voor jullie! Ik hou ervan. Vooral omdat je meteen een goede hoeveelheid kunt maken en dan een voorraadje in de vriezer kunt maken.

Nodig:
Vloeibare boter
500 gram aardappels (kruimig)
2 rode uien
4 tenen knoflook
Kwart theelepel rozemarijn
1 theelepel Italiaanse kruiden
Kwart theelepel chilipoeder
Peper
1 liter heet water
2 bouillontabletten
100 ml witte wijn
100 gram Boursin cuisine

Toppings:
40 gram streaky bacon
2 eetlepels verse peterselie
20 gram Grana Padano

Schil de aardappels, snij in blokjes en was de aardappels. Snij de uien. Doe wat vloeibare boter in een soeppan of anders in ieder geval in een ruime pan. Fruit hierin de ui en pers de knoflooktenen erbij. De aardappelstukjes mogen erin na een minuut of 5. Kook een liter water in je waterkoker. Doe de bouillontabletten bij de aardappels en de rozemarijn, chilipoeder, Italiaanse kruiden en peper. Het hete water mag erbij zodat de aardappelstukjes gaar kunnen koken. Als het boeltje aan de kook is, voeg je de Boursin cuisine en de witte wijn toe. Laat een kwartiertje zachtjes pruttelen. Dan is de tijd gekomen om met de staafmixer te gaan zorgen voor een gladde soep. Als topping bovenop je kom soep kun je geraspte kaas nemen (ik nam Grana Padano), wat geknipte verse peterselie en streaky bacon. Dat is bacon die al uitgebakken is die je kant en klaar kunt kopen (ook lekker in een salade bijvoorbeeld). Je hoeft het alleen nog maar in stukjes te snijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten