zondag 10 september 2017

Bramen aardbeien muffins

In deze muffins geen roomboter maar zonnebloemolie. In verhouding veel minder van de vetten dus. Ook omdat er yoghurt extra in zit als 'nat' ingrediënt. Normaal zit er in muffins ten opzichte van cupcakes vaak ook wat minder suiker. In dit recept toch wel een behoorlijke hoeveelheid suiker omdat er bramen in gingen en die kunnen toch friszuur van smaak zijn.

Benodigdheden:
250 gram bloem
200 gram kristalsuiker
Beetje zout
10 gram bakpoeder
80 ml zonnebloemolie
2 eieren
200 gram straciatella yoghurt
200 gram aardbeien & bramen
2 eetlepels bloem

Was de bramen. Snij de kroontjes van de aardbeien, was ze en snij in stukjes. Hussel de aardbeien en bramen door elkaar.
Lepel er 2 eetlepels bloem doorheen. Dat zorgt ervoor dat het fruit niet helemaal op de bodem zakt in het beslag en dus in de muffins. In een mengkom doe je de bloem, bakpoeder en kristalsuiker en een beetje zout. Roer door elkaar en voeg de zonnebloemolie toe. Met een garde roer je het door. Ook de eieren voeg je 1 voor 1 toe. Hierna de yoghurt erbij. Warm de oven voor op 200 graden. Doe in een muffinbakvorm papieren bakvormpjes. Spatel als laatste het fruit door het beslag. Met een ijslepel schep je in elk vormpje wat van het beslag.
De eerste 15 minuten laat je de oven op 200 graden staan. Het tweede kwartier moet de temperatuur terug naar 175 graden. Met een half uurtje zijn je muffins dus klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten