woensdag 6 september 2017

Paprika cashew tapenade (vegan)

Dit is een lekkere spread voor op een broodje. Het is ook nog vegan. De eerlijkheid gebied mij om te zeggen dat ik het een lekkere combi vind met een plakje kaas op een boterham. Dus ik ben zelf niet zo vegan. Maar dit smaakt lekkerrrr!

Nodig:
2,5 paprika (rood, oranje en geel)
1,5 eetlepel olijfolie
3 tenen knoflook
50 gram cashewnoten
Beetje rozemarijn, peper en zout
1 eetlepel citroensap
Mespunt sambal

Eerst ga je aan de slag met de paprika's: wassen, in stukken snijden en op een ovenschaal leggen die is ingevet met wat van de olijfolie. Bestrijk de bovenkant van de paprika's ook met wat olijfolie. Pers 1 teen knoflook en verdeel dit over de paprika's. In de oven van 200 graden gecombineerd met de grillstand ga je deze paprika's grillen. Doordat je de grill ook aan hebt, duurt het maar 20 minuten.
De schil van de paprika wordt wel zwart op de nodige plaatsen, maar dat geeft niets. Want als de boel afgekoeld is, ga je de schilletjes eraf halen. Dat is wat gepriegel, maar jij kan dat! In een koekenpannetje rooster je kort de cashewnoten. Hierbij doe je wat peper, zout en rozemarijn. In een hoge beker doe je de ontvelde paprika's, 1 eetlepel olijfolie en citroensap, de cashewnoten met kruiden, de geperste knoflooktenen en sambal. Pureer met de staafmixer. Breng zo nodig verder op smaak met peper en zout. Het wordt als het even staat in de koelkast nog wat sterker van smaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten