dinsdag 21 november 2017

Kiwi kaki cake

Dit is een fruitig cakeje doordat er gepureerde kakifruit door het beslag heen zit en er plakjes kiwi op de bovenkant te vinden zijn. Al beginnen ze eerst op de bodem. Ik leg het zo uit, maar eerst even het lijstje benodigdheden:

125 gram roomboter
125 gram lichte basterdsuiker
2 eieren
1 zakje vanillesuiker
3 Zespri gold kiwi's
1 stuks kakifruit
175 gram zelfrijzend bakmeel
Vloeibare boter om in te vetten

In een springvorm van 24 cm doe je bakpapier op de bodem. Vet de bakvorm in met wat vloeibare boter. Schil het kakifruit
, verwijder het harde middenstukje en snij in stukken. Doe in een hoge beker en pureer met een staafmixer. Schil de goudkleurige kiwi's en snij in plakjes. Verdeel deze over het bakpapier in je bakvorm. In de beslagkom gaat de zachte roomboter met de basterdsuiker en vanillesuiker. Mix deze met de mixer een aantal minuten. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe. Giet de kakipuree erbij en meng door elkaar. Zeef het bakmeel erboven en mix nog kort door. Giet dit beslag over de plakjes kiwi. Laat het nu 45 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 160 graden. Na die drie kwartier haal je de cake uit de springvorm en keer je 'm voorzichtig om. Doe dit meteen op een platte bakvorm die de oven in mag. Want als je het bakpapier van je kiwi's af hebt gehaald, gaat het zo (dus met de kiwi's aan de bovenkant) nog 10 minuutjes terug de oven in. Daarna laat het deze cake afkoelen en is hij klaar om opgegeten te worden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten