dinsdag 14 november 2017

Pompoen choco koekjes


Voor deze lekkere koekjes moet je eerst de zoete pompoenpuree maken. Wat heb je verder nog nodig?

200 gram zelfrijzend bakmeel
1 zakje vanillesuiker
75 gram kristalsuiker
50 gram bruine basterdsuiker
75 gram roomboter
1 ei
50 gram melkchocolade
150 gram pompoenpuree

Doe in een mengkom de zachte roomboter, de vanillesuiker, kristalsuiker en bruine basterdsuiker. Mix dit door elkaar voor een paar minuten. Voeg het ei toe en mix het opnieuw. Spatel de pompoenpuree erdoor. Zeef het bakmeel erboven en spatel dit ook door het beslag. Snij de melkchocolade in stukjes en meng dit door het deeg. Laat het deeg een half uurtje rusten in de koelkast. Warm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Weeg het deeg en verdeel het in 30 koekjes van gelijk gewicht (die dus ongeveer even groot zijn). Dat kan je doen door bolletjes te maken die je wat platter drukt op de bakplaat. Hou wat tussenruimte omdat ze nog een beetje kunnen uitlopen. Ze moeten 20 minuten bakken in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten