zaterdag 16 december 2017

Pompoensoep met kip

Deze pompoensoep maak je door eerst de stukken pompoen te roosteren in de oven met een aantal smaakmakers. Gaat heel vlotjes als de pompoen eenmaal geroosterd en gepureerd is.
Nodig voor dit soepje:

1,5 kg pompoen
4 tenen knoflook
2 eetlepels gembersiroop
1 theelepel koriander (gedroogd)
2 eetlepels olijfolie
Peper en zeezout

Wat vloeibare boter
350 gram kipfilet
wat kipkruiden
2 eetlepels ketjap manis
2 uien
1 rode peper
1 potje kippenfond + 3 potjes water
400 ml kokosmelk
1 eetlepel citroensap
1 theelepel Ras El Hanout kruiden

Op een bakplaat leg je bakpapier. Warm de oven voor op 200 graden. Snij de pompoen in stukken, de schil mag je laten zitten, het middenstuk van de pompoen snij je weg (daar waar de pitten zitten dus). Leg de stukken op het bakpapier. Pers de 4 tenen knoflook en verdeel dit over de pompoenstukken. Strooi peper, zeezout en het koriander erover. Sprenkel de gembersiroop en daarna de olijfolie over de pompoen. Laat het nu 30 minuten in de oven garen.
Ondertussen kun je de kipfilet in kleine stukjes knippen of snijden. Strooi hier kipkruiden over en meng het met de ketjap. Laat het een kwartier intrekken oftewel marineren. Snij dan de uien in kleine stukjes en de rode peper nog in kleinere stukjes.
Als de pompoen uit de oven komt, haal je het vruchtvlees van de schillen af. Doe het vruchtvlees in een hoge kom of beker en pureer dit verder met de staafmixer. Nu pak je een fijne ruime soeppan. Doe hierin wat vloeibare boter en bak hierin de kipfilet rondom bruin. Dan gaan de uitjes en stukjes rode peper erbij. Roer regelmatig om. Nu voeg je het potje kippenfond toe en laat het geheel zachtjes pruttelen. De pompoenpuree gaat erbij en zo ook 3x een potje water (het potje van de kippenfond dus). Breng het geheel weer aan de kook. Als het weer zachtjes pruttelt, kan de kokosmelk erin en breng je de soep tot slot op smaak met het citroensap en de Ras El Hanout. Nog even pruttelen en klaar ben je. Een zoet pittige pompoensoep. Lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten