woensdag 9 september 2015

Frisse zomersalade

Dit is een lekkere frisse salade met in de hoofdrol wortel en komkommer, handig als je even iets anders wilt dan bijvoorbeeld ijsbergsla. De wortels grof raspen. Wat citroensap erover om verkleuren te voorkomen. De komkommer eveneens raspen, wel in een ander bakje. Want het is nodig om de komkommer droog te deppen met keukenrol. Anders wordt de salade te nat. Samenvoegen. De halve appel en schijven ananas klein snijden. De rozijnen laten wellen in warm water. Na een paar minuten afgieten en droogdeppen. Alle ingrediënten door elkaar husselen. Dressing maken met mayonaise ( ik gebruik die van Calvé met slechts 3% vet), yoghurt, gembersiroop en woksaus ( de gember/ knoflook smaak van Conimex). De verse peterselie wassen en klein snijden. Peterselie, dille, kerrie erbij. Peper en zeezout naar smaak. Simpel en toch mjummie! :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen