maandag 14 september 2015

Pindarotsjes

Dit zijn de gewone vertrouwde pindarotsjes. In dit recept is melkchocolade gebruikt, maar je kunt ook heerlijke pindarotsjes maken met witte of pure chocola.
Zorg dat je allleen halve pinda's hebt, dus de hele nog even door midden breken. Ook de chocola mag in stukken. Twee derde van de chocola moet je au bain marie smelten. Dus een pannetje met warm water op het vuur en daarbovenop een schaal met de chocola. Met een pollepel roeren tot het vloeibaar is. Van het vuur afhalen. De overige chocolade erbij doen en roeren tot alles gesmolten is. De pinda's met de chocola mengen. Op een stuk bakpapier hoopjes maken met een theelepel. Je hebt ongeveer genoeg voor 16 stuks. Laten afkoelen tot het helemaal gestold is. Pfff... geduld hebben voor je mag proeven dus! Als je de oldskool methode (au bain marie) niet hip genoeg vindt of gewoon teveel gedoe...in de magnetron kun je ook chocolade smelten. Pas alleen op dat het niet te hard gaat. Wil je je eens onderscheiden van anderen, leuk je rotsjes dan op met bijvoorbeeld gekleurde spikkels of versier ze met decoratiestiften of kokos of...? Gebruik je fantasie!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen