dinsdag 27 oktober 2015

Ananas appel crumble

Dit is een heerlijk eenvoudig toetje. Je hebt wel kleine schaaltjes nodig die in de oven kunnen. Maar als je die niet hebt, kun je het net zo goed klaarmaken in een grote ovenschaal. Het verdelen per persoon zal alleen misschien wat minder elegant gaan ( ik kan ergere dingen bedenken). Zet je oven op 200 graden om voor te verwarmen. Je ovenschaaltjes een klein beetje invetten. Over je schaaltjes verdeel je de ananas. Ik was lui en had al gesneden verse ananas. Maar als jij liever een ananas slacht, ik zou zeggen: leef je uit! De stukjes wat kleiner snijden dan ze zijn zodat het kan mengen met de appel en toch nog op je lepel kan passen. De appels schillen en in stukjes snijden en ja hoor...ook verdelen over 4 bakjes. De ananas en appel mengen. Doe de bloem, koude boter en suiker bij elkaar in een kommetje doen. Met twee messen de boter in stukjes snijden. Vervolgens met je hand zorgen dat je een kruimelig deeg krijgt door knijpende bewegingen met je hand te maken en het deeg weer los te laten. Mocht je boter warm worden ( bij mij was hij al warm doordat het zo uitkwam dat er nog boter op de aanrecht lag vanwege een ander gerecht...), kun je met een vork het deeg ook weer wat losser krijgen. Doe van deze crumble ( kruimeldeeg, maar ja het is nu eenmaal bekender als ' crumble' ) in elk bakje een laagje om het fruit te bedekken. Schuif je bakjes in het midden van de oven op een rooster. Na een half uur ruikt het zalig im huis en is je toetje klaar. Warm serveren. Het zal je niet verbazen maar een dot verse slagroom is hier erg lekker bij!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen