maandag 26 oktober 2015

Spekstengel

Dit is een simpel bijgerechtje wat een ander gerecht net helemaal af kan maken. Je kunt deze spekstengel bijvoorbeeld prima serveren bij een soep. Eens wat anders dan een stukje stokbrood. Verwarm de oven op 200 graden. Je kunt je zelfgemaakte bladerdeeg ( het recept staat op dit blog) gebruiken of gewoon bladerdeeg kopen. Drie stuks laten ontdooien en aan elkaar plakken in de lengte. Met de deegroller een mooi geheel maken. Verdeel in zes repen. Smeer met een mesje dun mosterd op de repen. Strooi er wat geraspte kaas over. Knip van de ontbijtspek een reepje wat ongeveer zo breed is als 1 reep bladerdeeg. Leg dit op de geraspte kaas. Draai nu de stengel voorzichtig rond zodat een gekrulde stengel ontstaat. Leg de gedraaide stengel op een bakplaat met bakpapier. Doe in een bakje 2 eetlepels kruidenolie en pers daarin 1 teen knoflook. Roer door elkaar en bestrijk met een kwastje de spekstengels. Bak de stengels in 10 tot 15 minuten. Hou het een beetje in de gaten, het kan makkelijk wat te hard gaan. Liefst meteen serveren want dan smaken ze het lekkerst!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen