zaterdag 3 oktober 2015

Appel ijs


Zoals je vast al weet, hou ik ervan om gewoon vanille ijs tot een eigen smaak om te toveren. Op mijn blog zijn al heel wat smaken te vinden! Dit keer was de appel aan de beurt. Schil een appel en snij in kleine stukjes. Met de staafmixer pureren. In een steelpannetje met de honing verwarmen. Beetje laten inkoken. Af laten koelen. Het is eigenlijk appelmoes. Als je nu echt heel lui bent, kun je dat natuurlijk gebruiken!Ik zal het niet verder vertellen hoor ;-). Het vanille ijs even los prakken met een vork en de appelmoes erdoor mengen. Een beetje overhouden om over de bovenkant te verspreiden. Kaneel erover strooien. In de diepvries zetten. Het appelijs is lekker met de zoete nootjes erover. Combineren met 1 van de andere ijssmaken is een goed plan. Een beetje slagroom is natuurlijk ook nooit vies. Snoep smakelijk maar weer!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen