dinsdag 20 oktober 2015

Banaan amandel muffin

Dit keer een lekkernij die stiekem aardig gezond is. Heb ik toch een klein tikje meegekregen van de hele gezondheidshype...De oven voorverwarmen op 175 graden. De verse amandelen moeten gepeld worden. Dat gaat het best door ze eerst te laten weken in heet water. Dan floept het vliesje er zo vanaf als je een poging doet. Als je klaar bent, de amandelen drogen. Dan met een staafmixer of keukenmachine de amandelen fijn maken. Dan heb je dus amandelmeel. Ik heb een wat grovere variant gehouden. De rozijnen laten wellen in warm water. Bij de amandelen mag je de bananen in stukjes snijden. Ook de eieren erin. Het geheel met de staafmixer te lijf gaan (of een gewone mixer). De bakpoeder, bloem en kaneel toevoegen. Mixen maar weer. De abrikozen in stukjes snijden, de pistachenootjes grof hakken. De rozijnen afgieten en afdrogen. Met een spatel de rozijnen, abrikozen, pistachenootjes en honing door je beslag mengen. Het beslag in papieren cupcakevormpjes doen. Vullen tot 2/3 van het vormpje. Ze mogen 25 minuten in het midden van de oven. Gezond snoepen, best fijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen