woensdag 28 oktober 2015

Noten kandijkoek

Nog een keer een variatie op ontbijtkoek. Als je het zelf maakt, weet je wat erin zit. Bovendien kun je precies toevoegen wat jij lekker vindt! De oven voorverwarmen op 180 graden. In een mengkom doe je de lichtbruine suiker, caramelstroop, honing, koekkruiden, kaneel, eieren en de melk. Dit alles door elkaar mixen. Het zelfrijzend bakmeel erboven zeven en opnieuw mixen. De rozijnen laten wellen in warm water. Ondertussen je noten hakken. Dat kun je met de staafmixer doen maar niet te lang anders heb je notengruis in plaats van stukjes noot in je koek. De rozijnen afgieten en droopdeppen met keukenrol. De rozijnen, noten en kandijsuiker mag je door je beslag spatelen ( niet meer mixen). In een cakeblik doe je bakpapier door eerst het blik in te vetten. Zo blijft je papier vanzelf plakken. Doe je beslag in het cakeblik. De eerste drie kwartier moet het op 180 graden in de oven, dan nog een kwartier op 130 graden. Haal de koek zodra het klaar is uit het cakeblik en verwijder het bakpapier. Doe de nog warme noten kandijkoek in aluminiumfolie. Zo blijft je buitenkant wat zachter zoals het hoort bij ontbijtkoek. Mocht je liever een hardere buitenkant willen, laat dan je koek eerst afkoelen voor je hem in folie verpakt. Een relatief gezonde lekkernij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten