maandag 12 oktober 2015

Prei honing mosterd ovenschotel


Dit groentegerecht past prima bij de Hasselback aardappels en een gebakken visje. Maar maak gerust je eigen keuzes en combinaties. De prei in stukjes snijden en goed wassen. De prei koken in een pannetje met wat water. Vijf minuten zachtjes koken is genoeg. Afgieten en de prei in een ingevette ovenschaal leggen. Peper en zout erover doen. De oven voorverwarmen op 220 graden. In een hoge beker de kookroom, het ei, de honing en de mosterd mixen met de staafmixer. Dit mengsel mag over de prei. 50 gram geraspte kaas erover. De topping maak je van witte boterhammen. Die kun je het best al een tijdje op de aanrecht neerleggen zodat ze wat kunnen uitdrogen. De korsten moet je eraf snijden. De boterham in kleine blokjes snijden. In een koekenpan liefst in kruidenolie bakken (het recept voor kruidenolie staat op mijn blog). Een teen knoflook erboven persen. Kruiden erbij doen. Als de broodblokjes harder worden, dan fijn drukken met je spatel. Als dat niet goed gaat, kun je een vork proberen. Het moet eruit gaan zien als grovere paneermeel. De pijnboompitten kort mee roosteren. Deze topping over je prei ovenschotel verspreiden. Mocht je toch te weinig hebben voor je oppervlak, vul dan aan met wat gewone paneermeel. Deze ovenschotel mag 20 minuten in de oven om te garen. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten