maandag 19 oktober 2015

Romige champignonsoep

Het was weer de hoogste tijd voor een lekker soepje. Ik kan je vertellen... dat is gelukt! En wat zo fijn is: best vlot klaar. Eerst begin je met je champignons schoonmaken en in plakjes snijden. De ui fijn snijden. De hamblokjes fijn snijden. Verse peterselie en bieslook plukken, wassen en klein knippen. Zo nu heb je het grootste deel van de voorbereidingen al gedaan! In de waterkoker 1,5 liter water koken. Dan tover je een grote pan of wok tevoorschijn om op het vuur te zetten. Alle vloeibare boter verwarmen. De ui fruiten met de geperste knoflook. De champignons erbij met de kerrie en wat peper. Dan de bloem erin en goed roeren. Na een paar minuutjes mag het hete water met de bouillonblokjes erbij. Doe dat niet in 1 keer maar in etappes zodat je een egale soep krijgt zonder bloemklontjes. Vervolgens de stukjes ham, rode port, citroensap en ketjap erin. 5 minuten zachtjes laten koken. De kookroom erdoor roeren en de verse groene kruiden erbij. Dat is toch easy? Heerlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen