maandag 9 november 2015

Broccolischotel

Vandaag aten we vegetarisch vanwege de Challenge die onze zoon op school heeft deze week: Seven Days of Feedback. Elke dag is er een Food en een Fitness challenge. Op maandag mag je geen vlees eten. Daarom deze smakelijke broccolischotel gemaakt. Verder aten wij er een kaasburger bij en wat stokbrood.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappels , snij in kleine blokjes en was ze even. Kook de blokjes kort in wat water. Ook de kleine stukjes wortel mogen er bij in. In een andere pan de broccoli kort koken (minuut of 5). Ik had diepvriespompoen welke ik heb ontdooid in de magnetron. In een ingevette ovenschaal de afgegoten broccoli, aardappel en wortel doen. De pompoen gaat erbij. Hussel alles door elkaar. In een mengkom de eieren loskloppen met een scheut melk. Hier mag de ketjap bij. De geraspte kaas en de paneermeel erdoor roeren. Over alle groente verdeel je de verschillende kruiden en smaakmakers. De sesamzaadjes met knoflook heb ik in een aziatische winkel gekocht. Dus grote kans dat je die niet vindt in een supermarkt. Je kunt het vervangen door gewone sesamzaadjes. Doe het eimengsel over de groente. De broccolischotel is na 25 minuten klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen