zaterdag 7 november 2015

Indiase kerriesoep

Ik begin te geloven dat ik een soepmens ben! Zowel in het opeten als in het verzinnen van het juiste recept. Ik speur eerst wat rond op internet, soms zowel in het nederlands als in het engels. Ik mix dan dingen die mij goed lijken qua combinatie of voeg zelf ingrediënten toe of verander hoeveelheden. Zo ook dit keer. Het is een licht pittig soepje geworden. Snij de ui en de worteltjes klein. In een soeppan 1 eetlepel olijfolie verwarmen en hierin de ui en wortel fruiten met de geperste knoflook. De puntpaprika, tomaat en appel in stukjes snijden. Dit mag ook allemaal in de pan. Regelmatig roeren. Alle 'kruiden' mogen erbij: kerrie, gembersiroop, 1 eetlepel ketjap, sambal, suiker, koriander, komijn, paprikapoeder, kruidnagel. Het laurierblad komt later. Als je alles goed hebt geroerd, dan doe je de 20 gram boter erbij. Vervolgens de bloem erdoor spatelen. Kook 1 liter water en laat je kruidenbouillontablet hierin oplossen. Doe beetje bij beetje de bouillon in de pan. Nu mag het laurierblad erin. Laat het geheel zachtjes koken. Ondertussen kook je de rijst in wat water. Als de rijst klaar is, afgieten en uit laten lekken in een zeef. De kipfilet in kleine stukjes snijden en met de andere eetlepel ketjap en de kipkruiden en tijdje laten intrekken. Het soepje mag zeker wel een half uur pruttelen hoor. De kip in een koekenpan met wat olijfolie bakken. Voordat de rijst en kip in de soep gaan, mag je eerst met de staafmixer de soep glad maken. Maar haal wel eerst je laurierblad uit de soep! Nu is er alleen nog de yoghurt om door de soep te roeren. Zorg dat je soep niet te hard kookt, sterker nog...de soep is bijna klaar. Maar eerst even proeven en op smaak brengen met peper en zout zoals jij het lekker vindt. Je kunt bij het serveren een theelepel yoghurt in de soep doen en zachtjes een draaibeweging maken. Dan krijg je lichtere streepjes door je soep zoals je op de foto kunt zien. Bij dit soepje past naanbrood heel goed! Daar kun je een recept van vinden op mijn blog. Je kunt het vinden onder het label
' aziatisch' of 'brood'.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen