dinsdag 10 november 2015

Kokos choco cupcakes

Dit zijn hele smakelijke cupcakes met kokosmelk en geraspte kokos, dus je moet wel van kokos houden. Met deze hoeveelheid beslag kun je 12 cupcakes maken. Ik heb voor de ene helft van de cupcakes een choco kokos topping gemaakt en voor de andere helft kokosbotercrème. Zo kan je kiezen wat je het lekkerst vindt. Verwarm de oven voor op 175 graden. In een cupcakebakvorm doe je in elk bakje een cupcakevormpje van papier. In een mengkom ga je eerst de zachte boter en de suiker & vanillesuiker mixen. Als het goed vermengd is en zacht, doe je 1 voor 1 de eieren erin. Nu mag de kokosmelk erbij. De cacao en het zelfrijzend bakmeel door een zeef toevoegen. Nu hoeft alleen de geraspte kokos nog en zo is je beslag klaar. Met een ijslepel kun je zonder al teveel knoeien het beslag verdelen over je papieren vormpjes. Ze moeten ongeveer 20 minuten in de oven.
De topping of botercrème mag pas op de cupcake als deze goed is afgekoeld. Breek de chocolade in stukjes in een bakje en laat dit smelten in de magnetron. Als de chocolade wat vloeibaar wordt (dat duurt niet lang!)doe je de 2 eetlepels kokosmelk erin. Goed roeren en zo nodig, als het nog niet helemaal glad is, nog kort verwarmen in de magnetron. De gladde chocolade met een lepeltje over de cupcakes doen en er wat kokos over strooien. Je hebt genoeg voor 6 stuks.
Voor de botercrème doe je alle ingrediënten in een bakje en roer het geheel goed door elkaar. Smeer het met een lepeltje op 6 van de cupcakes en strooi er nog wat kokos over. Nu zijn je twee variaties kokos choco cupcakes klaar, dus smullen maar! :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten