dinsdag 10 november 2015

Frisse farmersalade


Dit is een lichte frisse salade die je op twee manieren kunt gebruiken: als een bijgerecht of voor de lunch. In het laatste geval kan het nogmaals op 2 manieren: een bakje salade eten naast je boterham of op je boterham. Je kunt de staafmixer op het einde gebruiken om de gewenste grootte te krijgen van de ingrediënten zodat het smeerbaar wordt voor op brood. Ik hou zelf niet zo van het laatste op mijn brood, maar mijn man juist weer wel....dus allebei de opties staan in de koelkast. Schil de aardappels, was en snij in kleine blokjes. Snij de wortel ook in kleine blokjes. Doe beiden in 1 pan met een laagje water en breng het aan de kook. Kook het net lang genoeg dat de aardappel en wortel zacht genoeg zijn (niet te zacht anders heb je geen blokjes meer). Giet af en laat afkoelen. Maak kleine blokjes/ stukjes van de ham, augurk, appel en ui. In een schaal alles door elkaar husselen. In een bakje de kwark, mayo en mosterd en alle smaakmakers toevoegen zoals op het lijstje staan. Even goed roeren en proeven of je het genoeg op smaak vindt. Dat blijft toch erg persoonlijk...de een houdt van pittig, de ander wat meer van zout. En wie ben ik om dat voor jou te bepalen? Dus pas het gerust een beetje aan. Meng de hele boel door elkaar als je tevreden bent. Zo simpel kan het zijn...

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen